Image

NCC bygger ut Tornby handelsområde

Bygg/Arkitektur Club XPRS och ÖoB blir de första hyresgästerna i NCC:s nya butikslokaler i Tornby Handelsgårdar. Totalt 10 000 kvadratmeter ska ge plats åt fem butiker i handelsområdet i Linköping.
Publicerad den 12 Februari 2016
NCC skapar 10 000 nya kvadratmeter i Tornby handelsområde. Bild: NCC
NCC skapar 10 000 nya kvadratmeter i Tornby handelsområde.

– Vi väljer att lansera en av våra fyra första butiker i Sverige i Tornby Handelsgårdar. Vi bedömer att det är ett av Sveriges bästa handelsområden, tack vare det stora upptagningsområdet i Östergötland och synliga läget vid E4 där många passerar, säger Club XPRS vd Victor Appelqvist.

Club XPRS är en ny lågpriskedja med fokus på barn-, dam- och herrkläder, accessoarer och hemtextil under ett eget varumärke. De hyr en yta på 2 000 kvadratmeter. Även lågpriskedjan ÖoB, som har 102 varuhus i Sverige, flyttar in på 2 400 kvadratmeter.

– Mixen av butiker och de goda grannar som redan finns här, till exempel XXL, Elgiganten och Bauhaus, men också läget gör att vi väljer att flytta vårt varuhus i Mörtlösa hit, säger Josef Sommarkrans, etableringschef på Runsvengruppen som äger ÖoB.
 
– Tornby Handelsgårdar är Sveriges nästa största handelsområde. Nu återstår tre lokaler på sammanlagt 5 000 kvadratmeter att hyra, så redan innan vi har börjat bygga har vi hyrt ut närmare 50 procent. Det visar att området är eftertraktat, säger Johanna Hult Rentsch, regionchef på NCC Property Development.

Butikerna ska öppna under hösten 2016.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige