Image

NCC bygger hyresrätter i Trelleborg

Bygg/Arkitektur I Kvarter Innerstaden i Trelleborg bygger NCC två bostadshus, sex respektive sju vångar höga, om totalt 59 hyresrätter.
Publicerad den 8 Augusti 2016
NCC bygger 59 hyresrätter. Bild: NCC
NCC bygger 59 hyresrätter.

NCC:s order från Trelleborgshem är värd cirka 56 miljoner kronor. Bostäderna byggs enligt NCC Folkboende, ett koncept med ytsmarta hyresrätter. Projektet har upphandlats utifrån ett ramavtal med tre utvalda entreprenörer, som tecknats av Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, Sabo.

– För oss, som representerar allmännyttan, är de viktigaste kriterierna bra och driftsäkra hus till rätt pris. När vi går in i ett samarbete som detta är det framför allt viktigt med trygghet, att det finns en lång produktionserfarenhet, att tekniken är väl beprövad och att resultatet blir gedigna hus med så lite underhåll och så låga driftskostnader som möjligt, säger Pia Jönsson, vd för Trelleborgshem.

– Den stora utmaningen ligger i att konceptet är nytt för Skåne. Men med utmaningar följer oftast kreativa lösningar och nya erfarenheter. Genom att exempelvis saxa upp de första två husen, det vill säga gjuta väggarna på ena huskroppen, samtidigt som man påbörjar gjutning av bjälklaget på den andra, sparas värdefull tid och man får en effektivare process jämfört med att bygga varje hus för sig, säger Eva Frostberger, affärschef på NCC.

Projektet är påbörjat och ska vara inflyttningsklart i augusti-september 2017. NCC har tidigare påbörjat två åttavåningshus i samma område. Dessa hus kommer vara inflyttningsklara i februari 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige