Image

NCC Boende bygger i Södertälje

Bygg/Arkitektur NCC Boende bygger 84 klimatsmarta bostäder centralt i Södertälje.
Publicerad den 22 Oktober 2014

Först ut är 42 Svanenmärkta bostadsrättsradhus i Ragnhildsborgsområdet. Därefter följer 42 bostadsrätter som kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad på Rådhustorget mitt i centrala Södertälje.

– Vi vet att behovet av nya bostäder i storstäderna är stort. Södertälje är inget undantag. Södertälje har stora tillväxtambitioner och många vill bo här. Det är därför roligt att NCC kan vara med i kommunens utveckling genom att erbjuda Södertäljeborna flera olika typer av nya bostäder, och samtidigt bidra till att utveckla Södertäljes stadskärna, säger Fredrik Hemborg, regionchef Flerbostadshus, NCC Boende.

– Det är viktigt för kommunens invånare att vi kommer igång med att bygga bostäder centralt. NCC:s projekt blir startskottet för den så viktiga och mycket prioriterade utvecklingen av stadskärnan, säger Kenneth Hagström, samhällsbyggnadsdirektör, Södertälje kommun.

Redan kring årsskiftet sätts spaden i marken för radhusen Ragnhilds Kulle. Det blir flexibla hus med upp till fyra sovrum i ett barnvänligt område nära kommunikationer och grönområden. BRF Grand Central i Södertäljes citykärna, får en unik arkitektur som tar avstamp i områdets historia. Bostäderna kommer att bli ett landmärke i staden med stora terrasser och utsikt mot kanalen.

– Att bo i våra miljöcertifierade hus är ett bra val för hälsan, klimatet och plånboken. Certifieringarna blir ett kvitto på att husen lever upp till stränga miljökrav när det gäller inomhusklimat, energieffektivitet och kemikalier i byggmaterial, säger Jenny Winblad, miljöansvarig på NCC Boende.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige