Image

Mölndala ny delägare i Johanneberg Science Park

Bolag Mölndala Fastighets AB, helägt av Mölndals stad, leder byggkonsortiet Forsåker och ansvarar för utveckling och exploatering av industriområdet där det tidigare pappersbruket i centrala Mölndal låg. Som ett led i utvecklingen har Mölndala nu blivit delägare i Johanneberg Science Park.
Publicerad den 31 Januari 2017

Mölndal står inför historiska utvecklingssteg och får de närmaste åren en allt viktigare roll i Göteborgsregionens utveckling. Samarbetet med Johanneberg Science Park har alla möjligheter att bli en viktig pusselbit i arbetet med att etablera och bygga upp den helt nya stadsdelen Forsåker, menar Mölndala.

Området Forsåker kommer att gå igenom en omfattande omvandling till en av de mest spännande stadsmiljöerna i Göteborgsregionen.

– Den gemensamma arenan och de resurser som finns under Johanneberg Science Park kan bli betydelsefullt i vårt arbete med att utveckla framtidens stadsdel. Vi kan erbjuda fysiska arenor som kan användas för och i FOU-sammanhang med målet att utveckla bygg- och fastighetsbranschen inom flera segment, säger Bjarne Fjellanger vd för Mölndala Fastighets AB.

– Mölndal och Forsåker kommer ha flera unika delar i stadsmiljön, dels med tanke på vår historia och den industriella eran, men även med framtidens vattenkraft och andra tekniska lösningar. Här ser vi ett utbyte i kunskapsöverföring med Johanneberg Science Park som konsortiet Forsåker kan ta del av men även branschen i stort. För vår del ser vi gärna ett samarbete utifrån frågeställningen; ”Hur fungerar en stadsdel om 10 år, 20 år och 30 år?”, säger Bjarne Fjellanger.

Mats Bergh, vd för Johanneberg Science Park välkomnar den nya delägaren och kommenterar:
– Ytterligare en stark aktör inom samhällsbyggnadssektorn förstärker vår verksamhet. Genom Mölndalas engagemang får vi breddat vårt nätverk och kunnande i stadsutvecklingsfrågor, säger Mats Bergh.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige