Image

Mindre byggbolag får uppdrag av Magnolia

Bygg/Arkitektur ED Bygg med huvudkontor i Norrköping har tecknat avtal för nyproduktion av Magnolia Bostads/SPP:s 436 lägenheter med byggstart under hösten - en rekordorder för ED Bygg, som nu satsar på att växa i Mälardalen och Stockholm.
Publicerad den 23 Maj 2016

– Vi är naturligtvis glada och stolta över förtroendet vi fått från Magnolia, det ger oss en bra bas framöver och ligger i linje med vår affärsplan att expandera ytterligare, säger Anders Whass, vd för ED Bygg Sverige AB.

Projektet är beläget centralt i Södertälje på en befintlig parkeringsplats i direkt närhet till Tom Tits experiment, ett kvarter från Södertälje kanal. Första inflyttning är beräknad till 2018 med ett färdigställande under 2019 av hela kvarteret.
Arkitekten för uppdraget är Lindberg Stenberg Arkitekter AB.

– ED Bygg är ett nytänkande och expansivt företag som efter byggnationen kv. Ormen i Norrköping har mognat på ett tillfredsställande sätt. Vi ser fram emot ett långt och givande samarbete tillsammans, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

– Vi vill verka som goda ambassadörer för Norrköping och Östergötland och vara ett naturligt alternativ till de stora entreprenörerna. När vi nu etablerar oss utanför Östergötland har vi kontrakterat underentreprenörer, konsulter och samarbetspartners vi känner sedan tidigare. De känner vår organisation och sättet vi arbetar på, säger Anders Whass.

År 2016 räknar bolaget med en total orderingång om cirka 900 lägenheter och en omsättning på cirka 500-600 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige