Image

Miljardsäljer i Arenastaden

Transaktioner Fabege säljer fastigheten Uarda 7 i Arenastaden till Union Investment.
Publicerad den 17 November 2016
Fabege säljer Uarda 7 i Arenastaden till Union Investment. Bild: Fabege
Fabege säljer Uarda 7 i Arenastaden till Union Investment. Klaus Hansen Vikström. Bild: Peter Knutson
Klaus Hansen Vikström.

Fastigheten är belägen mitt i Arenastaden med adress Evenemangsgatan 17 och Dalvägen 22.

Fastigheten omfattar cirka 17 400 kvadratmeter kontor och är idag uthyrd till 95 procent.

Större hyresgäster är Svenska Spel, KPMG, Sodexo, Nordea och Handelsbanken. Fastigheten är projekterad för Breeam very good.

Försäljningspriset uppgår till 1 184 miljoner kronor. Affären ger Fabege ett resultat om 104 miljoner kronor före skatt och 190 miljoner kronor efter skatt.

- Fastigheten motsvarar väl investerarmarknadens efterfrågan, det vill säga att den är färdigutvecklad, fullt uthyrd och med långa avtal. Genom försäljningen skapar vi utrymme för fler värdeskapande investeringar. Jag är nöjd med denna affär som är helt i linje med vår långsiktiga strategi och samtidigt glad över förtroendet att fortsätta förvalta fastigheten och ta hand om relationerna med kunderna, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef på Fabege.

Cushman & Wakefield var rådgivare till säljaren Fabege.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY