Image

Migrationsverket samlokaliserar på 10 700 kvadratmeter i Malmö

Uthyrning Gamla TV-huset på Agnesfridsvägen i Malmö kommer att byggas om till kontorslokaler, där Migrationsverket flyttar in med 400 medarbetare på 10 700 kvadratmeter. Migrationsverket har i dag fyra anläggningar/kontor i Malmö och flyttar ihop under sista kvartalet 2013. Fastighetsägaren investerar drygt 100 miljoner kronor i till- och ombyggnationen.
Publicerad den 27 September 2012

- Vi på Briggen är glada över att kunna välkomna Migrationsverket som vår hyresgäst. Det är ett stort förtroende vi fått, och vi ska göra allt vi kan för att bidra till att förverkliga deras vision om ett Sverige som med öppenhet tar tillvara den globala migrationens möjligheter, säger Caroline Fredberg, uthyrningschef på Briggen.

Investeringen beräknas uppgå till drygt 100 miljoner kronor och innebär till- och ombyggnad av den befintliga byggnaden till moderna kontorsytor. Efter ombyggnation kommer byggnaden att vara miljöklassad enligt Miljöbyggnad och Green Building.

Uthyrningen är Briggens första gröna hyresavtal.
- Våra medarbetare har alltid kundens bästa för ögonen och på så sätt kommer vi att bygga en nära och långsiktig relation, säger Gunnar Östenson, vd på Briggen.

- Det är riktigt roligt att vi nu kan se fram emot nya fina lokaler i Malmö. Vi får verksamhetsanpassade lokaler där alla verksamhetsområden är samlade under ett tak, säger Willis Åberg, chef för verksamhetsområdet Administration på Migrationsverket, som tog beslutet.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige