Image
Kristin Berg, vd på Mestro.
Kristin Berg, vd på Mestro. Bild: Mestro

Mestro ingår partnerskap med SBC – ska optimera 4 600 bostadsrätter

Bolag Hållbarhetsbolaget Mestro har ingått ett partnerskap med SBC för att leverera insamling, visualisering och rapportering av energi- och hållbarhetsdata. SBC kommer att kombinera Mestros högkvalitativa data med omfattande energirådgivning och erbjuda tjänsten “Energikollen" till sina 4 600 bostadsrättsföreningar.
Publicerad den 11 Oktober 2023

SBC förvaltar idag drygt 4 600 bostadsrättsföreningar i Sverige. För att ytterligare förstärka servicen inom området “Energi och miljö" lanserar SBC nu sin nya tjänst “Energikollen", där Mestro står för leverans av insamling, visualisering och rapportering av högkvalitativ energi- och hållbarhetsdata. Syftet är att stötta bostadsrättsföreningar med datadrivna insikter och energirådgivning av SBCs experter inom området, och på så sätt hjälpa dem att bli ännu grönare, men också lönsammare inför vintern.

– Partnerskapet med SBC kommer bli oerhört givande för Mestro, då vi får möjlighet att erbjuda våra tjänster till ännu fler, säger Kristin Berg, vd på Mestro.
– Bostadsrättsföreningar är en ny målgrupp för oss och målet är bland annat att hjälpa bostadsrättsföreningarna att minska sina utsläpp och sina kostnader inför vintern, vilken ser ut att bli lika dyr som den förra, fortsätter hon.

Tjänsten “Energikollen" är ett årligt abonnemang som inkluderar datainsamling, rapporter på den insamlade energi- och hållbarhetsdatan för bostadsrättsföreningen samt rådgivning av SBCs energiexperter. SBC kommer att vara den säljande parten av tjänsten och använda sig Mestros plattform Mestro Portal för att få en översikt av bostadsrättsföreningens energianvändning. I paketet levererar också Mestro en automatiskt genererad PDF kallad Mestro PM, som blir ett tydligt kvitto på det aktiva energiarbetet.

– Med Energikollen som grund kan jag som energiexpert guida brf:er hur de ska sätta sina mål och ta fram åtgärdsförslag som både sänker energikostnader, minskar klimatpåverkan och ger ett gott inomhusklimat, säger Samer Ilhamoi, energispecialist på SBC.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige