Image

Men Ikeas Hubhults-planer går framåt

Transaktioner Ikea Sverige köper mark av Malmö stad för uppförandet av ett hotell i anslutning till den nya mötesplatsen Hubhult. Tomten omfattar 8 000 kvadratmeter och köpeskillingen uppgick till drygt 25 miljoner kronor.
Publicerad den 11 Juni 2015
Hubhult. Bild: Ikea
Hubhult.

I anslutning till Ikea-varuhuset, väster om Pildammsvägen, ligger verksamhetsområdet Vintrie Park som en del av Hyllie utbyggnadsområde. I oktober 2013 köpte Ikea 33 000 kvadratmeter mark för uppförandet av en kontorsbyggnad och kommande mötesplats.

Kontoret, som fått namnet Hubhult, står färdigt i september 2015. Det nu aktuella köpeavtalet som utgör 8 000 kvadratmeter mark ligger i anslutning till kontoret, där det planeras för ett hotell.

– Med ett hotell i närheten av Hubhult visar Ikea fullt ut sin satsning i södra Malmö. Det bidrar till tillväxt och ytterligare attraktionskraft för Hyllie men stärker även platsens internationella och klimatsmarta profil, säger Klas Johansson, fastighetsdirektör i Malmö stad.

Vintrie Park ligger i södra delen av det starkt växande utbyggnadsområdet Hyllie.

Med en tågstation här som ligger tolv minuters restid från Kastrup attraheras många företag till platsen som ser tillgänglighet i regionen och närhet till resten av världen som en fördel.

– Vi räknar med att vårt nya kontor och mötesplats kommer att ha många besökare från andra Ikea-enheter runt om i världen och vi vill kunna erbjuda dem en enkel och trevlig upplevelse när de är i Malmö, säger Anders Hall, vd på Ikea Fastigheter.

Ikea tillträder marken den 1 mars 2016.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige