Image
Clarion Hotel Stockholm byter ägare.
Clarion Hotel Stockholm byter ägare. Bild: Aspelin Ramm Fastigheter

Megaköpet: Nrep tar över 23 700 kvadratmeter i centrum

Transaktioner Genom value add-fonden Nordic Strategies Fund V (NSF V) har Nrep förvärvat Clarion Hotel Stockholm i Stockholm från Aspelin Ramm Fastigheter AB. I och med förvärvet förstärker Nrep sitt samarbete med hotellkedjan Strawberry som hyr hela fastigheten.
Publicerad den 2 Oktober 2024

Hotellmarknaden i Stockholm upplever en stark återhämtning efter pandemin med RevPAR som, trots inflationen, överträffar nivåerna före 2020. Nrep:s förvärv av Clarion Hotel Stockholm är positionerat för att dra nytta av denna tillväxt och erbjuder både omedelbart och långsiktigt värde.

Clarion Hotel Stockholm har 532 rum fördelat på 23 700 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Här ryms både barer, restauranger, spa och gym samt mötes- och konferenslokaler. Fastigheten är fullt uthyrd till Nordens näst största hotelloperatör, Strawberry, med ett långsiktigt hyresavtal. Förvärvet ger Nrep tillgång till drygt 1 000 hotellrum i centrala Stockholm.

Hotellet, som är ett av Stockholms största, ligger intill Skanstulls tunnelbana, ett stenkast från hjärtat av Södermalm och med vackra promenadstråk och båthamnar runt knuten. Närheten till den framväxande Söderstaden, som inkluderar Slakthusområdet, Gullmarsplan samt Globenområdets storslagna arenor, stärker också hotellets långsiktiga gästunderlag. Avicii Arena och 3Arena (före detta Tele 2 Arena) står värd för några av landets största evenemang och lockar årligen fler än 3,5 miljoner besökare.
– Det är en väl utformad, välskött och funktionell fastighet vi förvärvar från Aspelin Ramm Fastigheter och den ligger helt i linje med vår ambition att förvärva högkvalitativa tillgångar med starka operatörer i viktiga urbana lägen. Genom att kombinera vårt höga hållbarhetsfokus med förbättringar i hotellets kommersiella erbjudande skapar vi värden som gynnar både gästerna, Strawberry och Södermalm som stadsdel och besöksmål, säger Carl-Adam von Schéele, Sverigechef för Nrep.

Ambitionen att vara fysiskt nära sina fastigheter och hyresgäster har alltid präglat Aspelin Ramm Fastigheters verksamhet, vilket har resulterat i att företaget vid två tillfällen vunnit priser för att ha de nöjdaste kontorshyresgästerna.
– Det känns helt rätt att överlåta förvaltningen av fastigheten i Stockholm till Nrep som är en stor och välrenommerad aktör inom fastighetsbranschen i Norden. När vi utvecklade hotellet 2003 var det ingen annan aktör som trodde på projektet ovanför Ringvägen. Så här drygt 20 år senare kan jag konstatera att det blev en succé som tilldelats en rad olika utmärkelser för sin spännande design och arkitektur, säger Manne Aronsson.

Fastigheten har idag certifieringen BREEAM Very Good, men har god potential att erhålla BREEAM Excellent med relativt små medel.

Nrep är en del av investeringsplattformen Urban Partners som består av tre strategier med en gemensam vision inriktad på att lösa urbaniseringens utmaningar. Förra året reste Urban Partners Europas största value add fond, Nordic Strategies Fund V (NSF V), med cirka 41,5 miljarder kronor i kapital. Förvärvet av Clarion Hotel Stockholm görs via NSF V.

Colliers har varit säljarens rådgivare i denna transaktion. Werks Advokater har varit säljarens juridiska rådgivare.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Colliers Sverige på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 60-tal experter och genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Debt Advisory, Leasing, Tenant Representation & Enterprise Clients, Workplace Advisory & Project Management samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till att våra kunder får p...

Läs mer om Colliers Sverige på Branschguiden

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Detaljhandeln svagt uppåt: "Överlag känns det positivt"

Handel Detaljhandeln visar en svag ökning under augusti månad jämfört med juli. Fastighetssverige har kollat med aktörer inom handel, både fysisk och digital, för att se om detta är något de märkt av – samt vilka trender de ser inom detaljhandeln.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige