Image

Mats Paulsson-familjen stuvar ägandet i Peab

Bolag Mats Paulssons familj för över sitt innehav i Peab till ett av familjen gemensamt ägt holdingbolag. Syftet är att överföra ägandet till nästa generation.
Publicerad den 9 Mars 2017
Mats Paulsson Bild: Peab
Mats Paulsson

Mats Paulssons indirekta innehav i Peab ska överföras till ett av familjen gemensamt ägt holdingbolag, som kommer kontrolleras av Mats Paulssons son Fredrik Paulsson.
Holdingbolaget kommer även att förvärva såväl Fredrik Paulssons indirekta innehav i Peab som Mats Paulssons framlidne son Stefan Paulssons efterlevandes indirekta innehav i Peab.

Sammanföringen innebär ingen förändring av familjens totala ägande i bolaget.

Holdingbolaget kommer direkt och indirekt att äga aktier motsvarande 48,2 procent av det totala antalet röster och 20,68 procent av kapitalet i Peab.

Familjen Mats Paulsson kan även komma att framöver överlåta sina direktägda aktier i Peab motsvarande 9,26 procent av det totala antalet röster och 4,51 procent av kapitalet till holdingbolaget.

Aktiemarknadsnämnden har beslutat att medge undantag från budplikten för de planerade transaktionerna och generationsskiftet.

Mats Paulssons familj genomför samtidigt en liknande förändring i Skistar där holdingbolaget kommer att äga 46,5 procent av rösterna och 24,2 procent av kapitalet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige