Image

Magnolia väljer byggbolag i Uppsala-projekt

Bygg/Arkitektur Magnolia Bostad har gett BOX Bygg i uppdrag att bygga 90 bostadsrättslägenheter i centrala Uppsala. Kontraktet är värt 187 miljoner kronor.
Publicerad den 3 Juni 2015

Fastigheten Huvudkontoret består av två bostadshus som uppförs i en av Uppsalas mest attraktiva och centrala stadsdelar, endast fem minuters promenad från Uppsalas tågstation. Förutom garage kommer fastigheten att inrymma en restaurang som arrenderas av en välkänd krögare.

De båda huskropparna kommer arkitektoniskt att knyta an till platsens historia samtidigt som de får ett modernt uttryck. Totalt byggs 90 lägenheter – från små effektiva studiolägenheter till spatiösa femrumslägenheter med dubbel takhöjd och privata terrasser. Den gemensamma terrassen på taket blir en självklar mötesplats som bjuder på hänförande utsikt över hela Uppsala.

– Huvudkontoret är ett viktigt projekt för oss på Magnolia Bostad och jag ser fram emot att föra det i hamn tillsammans med BOX Bygg. Uppsala är ett av Sveriges snabbast växande storstadsområden och en viktig marknad för oss. Huvudkontoret är det första i en serie projekt vi planerar här de närmaste åren och som kommer att ge Uppsala över 1 600 nya lägenheter, såväl hyresrätter som bostadsrätter, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

– Vi är mycket glada att Magnolia Bostad ger oss förtroendet att genomföra det här fina och spännande projektet. Nu är det fullt fokus på att genomföra projektering och planering för en riktigt effektiv produktion som startar hösten 2015, säger Jonas Bill, vd för BOX Bygg.

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten: Skottlossning och termosbomber är inte skäl till vräkning

Juridik Besittningsrätten ska vara stark. Men hur stark får den vara? Den frågan kan man ställa sig efter Svea hovrätts dom där MKB försökt vräka en hyresgäst i Malmö. De boende i lägenheten har kopplingar till kriminella nätverk konstaterar både hyresnämnden och hovrätten. Trots det tolkas hyreslagstiftningen som att det inte går att vräka hyresgästerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige