Image

Magnolia tecknar avsiktsförklaring med Helsingborg

Bolag Magnolia Bostad och Helsingborgs kommun har tecknat en avsiktsförklaring som innebär att samarbete kring utvecklingen av nya hyresrätter med rimliga hyror.
Publicerad den 22 Mars 2016

– I dagsläget utvecklar vi fyra projekt i Helsingborg med drygt 1 000 hyresrätter i Mariastaden, Bryggeriet/Kvarteret Norrland, Maria Station och Oceanhamnen. Jag ser avsiktsförklaringen som en bekräftelse på att vi kommer att kunna fortsätta att expandera i kommunen, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

– Helsingborgs befolkning ökar snabbt. Att vi har tillräckligt med bra bostäder är en nyckelfråga för att vi ska fortsätta vara en attraktiv stad, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson (M).

Förutom de områden där nya bostäder redan är på gång, ska Magnolia Bostad bygga bland annat i H+, och i fortsättningen på Maria stationsområde men förhoppningsvis på fler ställen i staden som Drottninghög och Ödåkra.

– Avsiktsförklaringen gör att vi kan fortsätta arbeta vidare tillsammans i dialog med Magnolia Bostad. Från stadens sida hjälper vi till med att ta fram planer så att de kan bygga, säger Karin Sterte som är exploateringschef i Helsingborgs stad.

Att det blev just Magnolia Bostad som staden valde att teckna avtal med nu, beror på att företaget visat att de levererar.

– När ett företag faktiskt vill bygga måste vi som motprestation se till att det finns någonting att bygga, säger Karin Sterte.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige