Image

Magnolia säljer 130 lägenheter i Södertälje

Transaktioner Magnolia Bostad säljer etapp två av projektet Sländan i centrala Södertälje omfattande cirka 130 lägenheter.
Publicerad den 3 April 2017

Försäljningen avser del av fastigheten Sländan 7 och fastighetsvärde vid färdigställande beräknas uppgå till cirka 245 miljoner kronor.

Projektet Sländan utgörs av tre etapper, varav etapp två nu har avyttrats. Etapp ett, bestående av cirka 445 bostäder, såldes till SPP Fastigheter i samband med att Magnolia Bostad förvärvade fastigheten i maj 2016.

Köpare är Viva Bostad Sländan AB och inflytt är planerad till 2019. Magnolia Bostad kommer att utveckla och driva projektet hela vägen fram till dess att bostäderna är klara för inflyttning.

Andreas Rutili, som ingår i Magnolia Bostads styrelse, har ett indirekt ägarintresse i Viva Bostad Sländan AB, men inte bestämmande inflytande. Andreas Rutili har inte deltagit i styrelsens hantering av affären. Försäljningen har föregåtts av sedvanlig försäljningsprocess och styrelsen har därtill inhämtat externa värderingsutlåtanden för att säkerställa att affären sker till marknadsmässiga villkor.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqab laddar upp för banksamtal framöver

Ekonomi/Finansiering I förra veckan gick Besqab ut med informationen om att de gör en avsättning i pågående produktion och en nedskrivning av exploateringsfastigheter – i syfte att ge en tydligare bild av värdena i ljuset av marknadsförutsättningarna. Trots det kör de vidare på planerna om nyproduktion under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige