Image

Magnolia Bostad köper i Hägersten

Transaktioner Magnolia Bostad köper kontorsfastigheten Instrumentet 2 i Hägersten. Tills vidare ska den hyras ut som kontor, men på sikt vill Magnolia konvertera den till bostäder.
Publicerad den 6 September 2013

Fastigheten Stockholm Instrumentet 2 omfattar 7 100 kvadratmeter uthyrningsbar area och uppfördes 1971. Magnolia ämnar tillsvidare fortsätta hyra ut och förvalta fastigheten som en kontorsfastighet.

Men med närheten till Fågelviken och goda kommunikationer menar Magnolia att fastigheten har bra förutsättningar att på sikt kunna förädlas till attraktiva bostäder. Arbete kommer att påbörjas för att detaljplanera fastigheten till bostäder.

- Med förvärvet av denna fina fastighet har Magnolia de senaste månaderna gjort sitt tredje större förvärv som ett led i vår strategi att kraftigt öka volymen i vår projektportfölj. Målsättningen är att genom en ökad projektportfölj kunna producera 100-200 lägenheter per år, säger Andreas Rutili, vd på Magnolia Bostad.

Magnolia Bostad är ett fastighetsbolag med olika verksamhetsområden inom produktion, förvaltning och projektutveckling av bostäder. Verksamheten är idag fokuserad till Stockholmsregionen och Uppsala.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige