Image

Lundbergs moderniserar galleria i Norrköping

Bygg/Arkitektur Fastighets AB L E Lundberg investerar totalt 100 miljoner kronor i Linden Köpcentrum i Norrköping för en omfattande renovering och modernisering.
Publicerad den 22 Maj 2017
Linden Köpcentrum i Norrköping. Bild: Kim Hellström
Linden Köpcentrum i Norrköping.

– Vi vill vara en ledande utvecklare av hållbara stadsmiljöer. Vi tror på Norrköping och vill fortsatt vara delaktiga i stadens utveckling. Dagens kunder söker sig till city för upplevelse, umgänge och trivsel. Därför är det viktigt för oss att förstärka vårt serviceerbjudande och erbjuda Norrköpingsbon en attraktiv mötesplats i Linden, säger Christian Claesson, regionchef öst och affärsområdeschef handel på Lundbergs.

Syftet med projektet är en uppgradering och marknadsanpassning av gallerian för att möjliggöra en utökad butiksmix och en attraktivare kundupplevelse. De planerade åtgärderna ska skapa effektiva butiksytor, mötesplatser med loungedelar samt en satsning på barnfamiljerna med en lekyta för barnen.

– Vi ser positivt på utvecklingen av Norrköpings citykärna där efterfrågan för bostäder, kontor och handelsytor ökar. Med den positiva trenden känns den här satsningen på en galleria i citykärnan helt rätt. Vi har sett det tidigare i Stockholm, Göteborg och Malmö, men utvecklingen av regionstädernas cityhandel har inte varit lika offensiv, säger Christian Claesson.

– Efterfrågan på butiksytor i Norrköping city är stor från nya spännande koncept. Den här uppgraderingen ger oss möjlighet att hitta rätt butiksmix och att krydda stadskärnan med nya aktörer, säger Alexander Gil, kommersiell uthyrare hos Lundbergs.

Arbetet är indelat i två etapper där första delen står klar till julhandeln 2017 och andra etappen under 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige