Image

Lönsam kontaktförmedling

BYGG Bra Byggare, en marknadsplats för hantverkstjänster på Internet, passerade tidigt i december en miljard kronor i förmedlade byggjobb sedan starten för drygt 1,5 år sedan. BraByggare.se vann även i november utmärkelsen SIME Awards inom kategorin "Best E-commerce Company" och har blivit den ledande webbsidan för hantverksförmedling i Sverige. Ett växande antal konsumenter och hantverkare väljer att använda brabyggare.se för att få kontakt med varandra.
Publicerad den 11 Januari 2008

- Vi ser en allt bredare acceptans för det här sättet att köpa tjänster både bland konsumenter och hantverkare. I nuläget förmedlar vi jobbförfrågningar för nära 100 miljoner i månaden och sedan start har vi bland annat förmedlat över 1 300 badrumsjobb, med en snittbudget på 79 000 kronor per badrum. Det här är alltså knappast någon marginalföreteelse längre och vi ser stora utvecklingsmöjligheter, både i Sverige och internationellt, säger Johan Leth, VD för BraByggare AB.

Mattias Pettersson, PMP Bygg, är en av hantverkarna som har varit med längst på Bra Byggare:
- Jobbflödet på tjänsten har ökat hela tiden och idag tar vi c:a hälften av våra arbeten via BraByggare. Vi kan lättare välja de jobb som passar oss och får en enklare logistik och kan koncentrera oss på jobbet. Vi ser även en stor nytta i att det är lättare att planera framåt och få en jämn beläggning även när man växer och har nyanställda.

Det sker även en kvalitetskontroll av hantverkarna på BraByggare. En kreditupplysning tas på alla medlemmar där bl.a. moms, F-skatt och organisationsnummer kontrolleras. Dessutom betygssätts hantverkarna baserat på tidigare utförda arbeten. Betygssättningen gynnar duktiga hantverkare som kan konkurrera med kvalitet istället för pris. Konsumenter kan enklare och säkrare söka efter hantverkshjälp och hantverkare kan på ett effektivare sätt hitta rätt uppdrag och öka sina intäkter. Båda parter är vinnare och får det lättare att hitta varandra. Konceptet kan liknas vid en sorts byggdejting.

BraByggare ser för närvarande över möjligheterna att expandera till nya geografiska marknader.
- Tjänstemarknadsplatser är ett kraftigt växande område i de flesta europeiska marknader. Vi ser betydande möjligheter till expansion på vårt område in i andra marknader och vi vet även att flera av de befintliga spelarna nere i Europa förbereder etablering i flera länder, avslutar Johan Leth.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige