Image

Lidl bygger huvudkontor i Barkarbystaden

Bygg/Arkitektur Lidl bygger i egen regi ett nytt huvudkontor för 200 anställda i Barkarbystaden, Järfälla. Det är den första stora kontorsetableringen i Barkarbystaden.
Publicerad den 17 December 2015

Barkarbystaden är Järfällas största utvecklingsområde och ska byggas som ett långsiktigt hållbart bostads- och arbetsområde med varierad bebyggelse av stadskaraktär, där närheten till ny kollektivtrafik tas tillvara. Med Lidl Sveriges etablering i Barkarbystaden tas ett stort kliv mot att utveckla platsen till en riktig blandstad med många arbetsplatser och samtidigt ett nytt kontorsläge i nordvästra Stockholm. Med färdigställandet av den nya tunnelbanan, Mälarbanan och Förbifart Stockholm, skapas här ett nytt intressant läge.

¬– Det är glädjande att Lidl Sverige väljer att etablera sitt huvudkontor i Barkarbystaden. Det innebär att Järfälla, som en av Sveriges mest expansiva kommuner för bostadsbyggande, även får fler arbetsplatser, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Järfälla kommun och Lidl Sverige har under hösten fört en dialog som har resulterat i ett ramavtal för att reglera principerna för utveckling av bolagets nya huvudkontor och tillhörande konceptbutik i Barkarbystaden.

Lidl Sverige har en stark miljöprofil inför planeringen av sitt nya huvudkontor. Kvarteret ska miljöcertifieras och såväl medarbetare som kunder ska kunna ladda sina elbilar inom området.

– Vårt sökande efter ett lämpligt område för ett nytt huvudkontor ledde oss till Barkarbystaden. Det är ett område med spännande möjligheter och infrastrukturprojekten som är på gång passar oss utmärkt. Vi ser fram emot att arbeta vidare med att vidareutveckla projektet till ett färdigt huvudkontor, säger Johan Augustsson, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.

Tanken är att Lidl Sverige ska flytta in till sina nya lokaler i slutet av år 2018.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Vasakronan vill hålla byggbranschen skadefri

Bolag Den 19 september, kl 13.00, stannade en rad bygg- och anläggningsarbetsplatser i Sverige upp för att genomföra Håll Nollans så kallade säkerhetspush: Manifestationens syfte var och är att sätta fokus på att skapa en olycksfri bygg- och anläggningsbransch. En av initiativtagarna är Vasakronan och Fastighetssverige fick en frågestund med bolagets vd, Johanna Skogestig.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige