Image
Fastigheten Strålen på Vikensgatan i centrala Karlstad med 88 lägenheter är Lansas Fastigheters senaste förvärv.
Fastigheten Strålen på Vikensgatan i centrala Karlstad med 88 lägenheter är Lansas Fastigheters senaste förvärv. Bild: Lansa

Lansa växer vidare i Karlstad

Transaktioner Lansa köper 88 lägenheter i stadsdelen Viken i Karlstad.
Publicerad den 14 Februari 2020

Säljare är Pråmkanalen AB och Alf Zetterström Invest AB.
– Läget i stadsdelen Viken är perfekt med direkt närhet till centrum, handel och allmänna kommunikationer, säger John Ödman, utvecklingsansvarig på Lansa.

Karlstad var en av de första regionstäderna Lansa valde att satsa på. Sedan tidigare har bolaget 200 lägenheter i Fullriggaren och 170 lägenheter i Galeasen 6. Dessa kompletteras nu med 88 lägenheter i Strålen i stadsdelen Viken. Hyreslägenheterna är fördelade på två huskroppar och ligger i nära anslutning till centrum och centralstationen.

– Det går inte att bo så mycket centralare i Karlstad och lägenheterna har en mycket hög boendestandard vilket gör dem eftertraktade. Vakansgraden är noll, säger John Ödman.

Det resecentrum som planeras att byggas ligger bara några stenkast från Strålen. I samband med att det nya resecentret etableras planeras det för nya passager som knyter ihop Viken med stationsområdet och Karlstad centrum.

I slutet av förra året tillfördes Lansa ytterligare kapital i en nyemission.

– Vi är ständigt på jakt efter fastigheter eller projekt som stämmer in på bolagets affärsidé och denna affär i Karlstad är ett utmärkt exempel på fastigheter som vi vill förvärva i regionstäder, konstaterar John Ödman.

Tillträde till fastigheterna har skett, säljarens rådgivare har varit Real Advice och KPMG.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige