Image

L2 Fastigheter köper två kontorsfastigheter i Mölndal

Transaktioner L2 Fastigheter förvärvar två fastigheter i Mölndal om sammanlagt cirka 11 000 kvadratmeter av Platzer Fastigheter. – Det är två välbyggda och moderna fastigheter av hög teknisk kvalitet med attraktiva lägen i en växande del av Storgöteborg. Genom det här köpet befäster vi vår uttalade ambition att växa genom förvärv av fastigheter där vi som en engagerad och aktiv ägare kan tillföra ett värde för våra hyresgäster, säger Karl Ljunggren, vd L2 Fastigheter.
Publicerad den 14 Mars 2017

– Hela Mölndal och Sisjön är inne i en väldigt spännande och expansiv period med en mängd nybyggnadsprojekt för kontor, handel och bostäder. Närheten till centrala Göteborg men ändå utanför zonen för trängselskatt gör läget än mer intressant. Särskilt som fastigheterna inte heller påverkas negativt av de omfattande byggen av ny infrastruktur som nu påbörjas i stora delar av centrum, säger Karl Ljunggren.

Den större fastigheten, Balltorp 1:135, är 6 400 kvadratmeter och ligger i Åbro där företag som Astra Zeneca och Santa Maria/Paulig Group är etablerade. Förutom kontor finns det även en restaurang i byggnaden. Den mindre fastigheten, Fänkålen 2, är 4 500 kvadratmeter och ligger några kilometer väster om Åbro och närmare Sisjön som idag är Västsveriges största handelsområde. Båda fastigheterna är miljöcertifierade som ”GreenBuilding” vilket innebär att energianvändningen är minst 25 procent lägre än kraven som ställs på en nybyggd fastighet. 

– Vi ska förvalta två väl fungerande kontorsfastigheter och försöka jobba med att lyfta detaljer på fastigheterna. Mindre förändringar som gör att husen känns uppdaterade enligt dagens förväntningar. Samtidigt erbjuder vi alla nya hyresgäster att utforma sina kontorslokaler helt efter sina egna behov och önskemål. I det avseendet är vi lika flexibla som om det gällt en nybyggd fastighet.
I den mindre fastigheten hyrs idag en del av fastigheten ut som ett modernt kontorscenter till små och medelstora företag som ser fördelarna med att lägga ut ansvaret för att sköta kontorets olika funktioner på en extern leverantör, säger Karl Ljunggren.

– Det känns riktigt kul och spännande att vidareutveckla den här delen av fastigheten som jag tror växer ytterligare i framtiden. Vi ser en tydligt ökad efterfrågan från företag med upp till 10 anställda som inte vill binda sig i långa kontrakt utan som istället prioriterar en bekväm och flexibel kontorslösning där allt ingår. Där man kan börja arbeta i ett etablerat och trivsamt område samma dag som man flyttar in. Annars kännetecknas de här båda kontorsfastigheterna av att de är ett rejält och bra alternativ för det kostnadsmedvetna företaget, säger Karl Ljunggren.

Tillträdesdatum för de båda fastigheterna är den 31 mars.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige