Image

Kvartett skapar 99 nya bostäder i Gårdsten

Bygg/Arkitektur Robert Dicksons Stiftelse samverkar med Peab, Bygg-Fast och Gårdstensbostäder för att utbilda, sysselsätta samt erbjuda lägenheter till unga i samband med Stiftelsens nybyggnation av 99 nya bostadslägenheter i Gårdsten.
Publicerad den 12 Maj 2015

När produktionen startar i augusti 2015 skall Peab som totalentreprenör för projektet anlita 5-10 arbetslösa ungdomar som även kommer att utbildas i byggnadsteknik under det tvååriga projektet.

Ungdomarna kommer efter lärlingsperioden erbjudas anställning hos Peab eller underleverantörer i projektet. Robert Dicksons stiftelse kommer att erbjuda de som fullgör sin lärlingsutbildning möjlighet att få en egen hyreslägenhet i stiftelsens fastighetsbestånd.

- Vi behöver alla hjälpas åt för att minska den höga ungdomsarbetslösheten och detta är ett ypperligt tillfälle att göra något åt situationen. Vi är väldigt stolta över att vi tillsammans med Peab och Bygg-Fast kan skapa fler arbetstillfällen för de unga och ge dem möjligheten att få en egen lägenhet i bostadsbristens Göteborg, säger Mikael Jansson, vd På Robert Dicksons stiftelse.

- Vi betraktar det som en självklarhet att vara med och främja sysselsättning för ungdomar i förortsområden. Satsningen är en flerstegsraket, det är även en vinst för Peab när vi får nya kontaktytor och attraherar nya resurser, säger Mikael Hultqvist, arbetschef på Peab.

Stiftelsen kommer att samverka med Gårdstensbostäder genom Gårdstensbyrån som får uppdraget att hitta unga som ser sin framtid inom byggnadsbranschen.

- Vi är mycket glada och välkomnar Robert Dicksons Stiftelse till Gårdsten. Det goda samhället bygger vi bäst gemensamt och dessa insatser kompletterar väl vårt befintliga sociala arbete, säger Michael Pirosanto, tillförordnad vd på Gårdstensbostäder.

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Allt om Skanskas jättesatsning på förvaltningsfastigheter

Bolag Skanska breddar verksamheten och adderar ett förvaltningsben som ska nå upp i 12–18 miljarder kronor. Claes Larsson, Executive Vice President och ansvarig för Skanskas kommersiella fastighetsutveckling, berättar för Fastighetssverige om satsningen, målsättningen, vilken typ av fastigheter som kommer hamna i det nya bolaget, synergieffekterna och hur det kommer utveckla Skanska som bolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY