Image

Kungsleden tar huvudkontor till Malmö

Uthyrning Kungsleden har tecknat ett hyresavtal med Heatex som hyr cirka 4 300 kvadratmeter i industrifastigheten Holkyxan 6 i Malmö.
Publicerad den 4 Februari 2014
Holkyxan 6. Bild: Kungsleden
Holkyxan 6.

Heatex tillverkar luftvärmeväxlare och har produktion i USA, Kina, Tjeckien och Sverige. Huvudkontor, centrum för deras utveckling samt viss tillverkning, flyttar de nu från Trelleborg till Kungsledens fastighet i Fosie i Malmö.

Byggnaden som uppfördes på 70-talet är anpassad för tidigare hyresgästen Selgas verksamhet. Inför Heatex tillträde kommer Kungsleden genomföra en ombyggnation och modernisering av fastigheten både invändigt och utvändigt.

- I samarbete med Heatex kommer vi att genomföra ombyggnationen och anpassa byggnaden för att tillgodose Heatex verksamhetsbehov. I samband med detta kommer nya system för värme och ventilation att installeras där Heatex egna värmeväxlare kommer att användas i ventilationen vilket minskar energiförbrukningen väsentligt, säger Gert Ternström, regionchef i Malmö.

Relier förmedlade uthyrningen.

De nya systemen för värme, kyla och ventilation, baserat på Heatex värmeväxlare kommer resultera i en årlig energibesparing på cirka 230 000 kilowattimmar vilket motsvarar cirka 45 procent av en årlig förbrukning.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige