Image

Kungsleden hyr ut i Göteborg

Uthyrning Kungsleden har tecknat hyresavtal med fibernätsföretaget IP-Only om drygt 1 200 kvadratmeter i Hisings Backa, samt med IT-Högskolan som hyr 450 kvadratmeter i Krokslätt.
Publicerad den 1 Juli 2016
Kungsleden hyr bland annat ut till IT-Högskolan i Krokslätt. Bild: Kungsleden
Kungsleden hyr bland annat ut till IT-Högskolan i Krokslätt.

Fibernätsföretaget IP-Only hyr från och med den 1 augusti drygt 900 kvadratmeter kontorsyta och 300 kvadratmeter lager i fastigheten Backa 21:5 i området Hisings Backa. Fastigheten är en kontors- och industrifastighet belägen längs E6:an och i direkt anslutning till älven med goda kommunikationsmöjligheter in till centrala Göteborg. IP-Only äger, driver och utvecklar en nätinfrastruktur över hela landet och ägs sedan 2013 av EQT.

IT-Högskolan i Göteborg hyr 450 kvadratmeter kontorsyta i fastigheten Krokslätt 34:16 med start den 1 augusti. Skolan är profilerad inom data- och IT-utbildningar. Fastigheten har en hög tillgänglighet med närhet till E6:an och spårvagnshållplatsen Varbergsgatan.

– Det är med stor glädje som vi välkomnar både IP-Only och IT-Högskolan som hyresgäster till Kungsleden. Båda bolagens verksamhet inom digitalisering är viktiga pusselbitar i utvecklingen av vårt framtida samhälle. För oss som långsiktig fastighetsägare är stads- och samhällsutveckling angelägna områden, och vi ser därför fram emot möjligheten att diskutera dessa frågor med både IP-Only och IT- Högskolan, säger Nicklas Arfvidsson, regionchef Göteborg på Kungsleden.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige