Image

Kungsleden hyr ut i Göteborg

Uthyrning Kungsleden har tecknat hyresavtal med fibernätsföretaget IP-Only om drygt 1 200 kvadratmeter i Hisings Backa, samt med IT-Högskolan som hyr 450 kvadratmeter i Krokslätt.
Publicerad den 1 Juli 2016
Annons
Image
Kungsleden hyr bland annat ut till IT-Högskolan i Krokslätt. Bild: Kungsleden
Kungsleden hyr bland annat ut till IT-Högskolan i Krokslätt.

Fibernätsföretaget IP-Only hyr från och med den 1 augusti drygt 900 kvadratmeter kontorsyta och 300 kvadratmeter lager i fastigheten Backa 21:5 i området Hisings Backa. Fastigheten är en kontors- och industrifastighet belägen längs E6:an och i direkt anslutning till älven med goda kommunikationsmöjligheter in till centrala Göteborg. IP-Only äger, driver och utvecklar en nätinfrastruktur över hela landet och ägs sedan 2013 av EQT.

IT-Högskolan i Göteborg hyr 450 kvadratmeter kontorsyta i fastigheten Krokslätt 34:16 med start den 1 augusti. Skolan är profilerad inom data- och IT-utbildningar. Fastigheten har en hög tillgänglighet med närhet till E6:an och spårvagnshållplatsen Varbergsgatan.

– Det är med stor glädje som vi välkomnar både IP-Only och IT-Högskolan som hyresgäster till Kungsleden. Båda bolagens verksamhet inom digitalisering är viktiga pusselbitar i utvecklingen av vårt framtida samhälle. För oss som långsiktig fastighetsägare är stads- och samhällsutveckling angelägna områden, och vi ser därför fram emot möjligheten att diskutera dessa frågor med både IP-Only och IT- Högskolan, säger Nicklas Arfvidsson, regionchef Göteborg på Kungsleden.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY