Image
Kungsleden, med Frida Stannow Lind som affärsutvecklingschef tilldelas en markanvisning i Västberga.
Kungsleden, med Frida Stannow Lind som affärsutvecklingschef tilldelas en markanvisning i Västberga. Bild: Kungsleden

Kungsleden får markanvisning i Västberga

Bygg/Arkitektur Kungsleden har tecknat avtal med Stockholms stad om markanvisning avseende byggrätter för kontor och hotell på totalt 14 000 kvadratmeter i Västberga. Sedan tidigare äger Kungsleden grannfastigheten vilket i och med detta kommer möjliggöra en total utveckling om 22 500 kvadratmeter.
Publicerad den 15 Juni 2020

– Kungsleden är en stark aktör i Västberga och får nu möjlighet att utveckla den här platsen som har ett väldigt bra kommunikationsläge. Vi har jobbat med det här sen hösten 2017 och ser en stor potential i området, säger Frida Stannow Lind, affärsutvecklingschef på Kungsleden.

Fastighetssverige har tidigare rapporterat om Kungsledens planer i Västberga och exploateringsnämnden tog ett formellt beslut om markanvisningen vid ett möte den 11 juni. Beslutet gör det möjligt för Kungsleden att med staden planera för en utveckling av platsen med hotell och kontor om cirka 22 500 kvadratmeter då Kungsleden sedan tidigare äger den intilliggande marken. Priset för de blivande byggrätterna i den nya markanvisningen är 5 350 kronor per kvadratmeter bruttoarea för hotell och 6 230 kronor per kvadratmeter bruttoarea för kontor. Priset kommer att indexregleras.

Nästa steg är att inleda detaljplanarbetet som kommer att ha ett tydligt fokus på hållbarhet och trygghet.

– Vi är en långsiktig fastighetsägare i Västberga och det ligger i vårt intresse att utveckla det här området till en levande, trygg och inspirerande plats, säger Frida Stannow Lind.

Västberga Industriområde är en del av Kungsledens klusterstrategi som går ut på att samla fastigheter i attraktiva lägen vilket skapar ett starkare kunderbjudande och förvaltningssynergier. Kungsledens Västbergakluster innefattar i dag sex fastigheter om cirka 40 000 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige