Image
Vy över området Horns Strand, Västervik.
Vy över området Horns Strand, Västervik. Bild: Enkla Hem

Köper projekt för 100 bostäder i Västervik

Transaktioner Enkla Hem har tillsammans med Butler Real Estate ingått avtal om förvärv av fastigheten Horn 1:619 i Västervik kommun. Det finns en lagakraftvunnen detaljplan och tillsammans planeras det att uppföra cirka 100 bostäder fördelat på par-/radhus i BRF-form med start under 2022.
Publicerad den 12 Januari 2022

Enkla Hem har tillsammans med Butler Real Estate ingått avtal om förvärv av fastigheten Horn 1:619 i Horns Strand som ligger på stranden till Örserumsviken i Västervik. Enkla Hem bedömer att bruttoarea (BTA) uppgår till cirka 13 000 kvadratmeter.

– Fastigheten ligger i Horns Strand som ligger väldigt fint intill stranden till Örserumsviken i Västervik samt ett befintligt villa- och skogsområde. Vi är mycket glada över att kunna genomföra denna affär som innebär att vi i samarbete med Butler Real Estate bygger våra första bostäder i Västervik.
Målet är att producera arkitektritade par- och radhus i BRF form. Vi ser en stor efterfrågan på nyproducerade bostäder i Västervik vilket givetvis känns bra, säger Emanuel Vardi, vd och Simon Barpaulus, vice vd och transaktionsansvarig för Enkla Hem.

Tillträde förväntas ske under första kvartalet 2022 efter uppfyllande av sedvanliga villkor. Projektet kommer utföras i fyra etapper. Byggnadsstart för första etappen beräknas ske under början av kvartal två 2022.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Exklusivt med globala investeraren: Här kommer de satsa krutet framöver

Bolag Fastighetssverige har fått en exklusiv intervju med två företrädare för Nuveen Real Estate, en av världens största fastighetsförvaltare och investerare. Den europeiska fastighetschefen Randy Giraldo berättar om investerarens strategi på marknaden och det stora fokuset det kommande decenniet, medan den nordiska transaktionschefen Oscar Maltesen kommenterar synen på svenska fastigheter, de mest intressanta segmenten och prisjusteringen de väntar på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige