Image

Köpcentrumägare i Stockholm i konkurs

Bolag Hallunda Centrums ägare har försatts i konkurs.
Publicerad den 25 Oktober 2012

Hallunda Centrum i Botkyrka omfattar 38 butiker och ägs av det danska kommanditsällskapet K/S Stockholm III – Hallunda. Bolaget sattes den 12 oktober i konkurs av Sø- og Handelsrettens skifteret i Danmark.

Bolaget ägs av Investea Stockholm Retail/ AS. Huvudägare i Investea är Scandinavian Properties – som leds av Curt Ahnström – som också äger Angered centrum, en fastighet i Kungens Kurva, Stockholm och en handelsfastighet i Skellefteå.

Skifteretten har utsett advokat Pernille Bigaard, vid advokatfirman Plesner i Danmark, till konkursförvaltare.

Konkursboet kommer fortsätta driften av Hallunda Centrum och hyresavtalen kommer att fortsätta löpa oförändrade utan att påverkas av konkursen.

Konkursboet har informerat hyresgästerna om den förestående situationen och för en positiv dialog med Hallunda Centrum Företagarförening kring konkursen och den fortsatta driften.

Konkursboet kommer på sikt försöka få till stånd en försäljning av konkursboets tillgångar eller en annan lösning kring Hallunda Centrum som på bästa sätt beaktar borgenärernas intressen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige