Image
Kontorshotellet Atmosfär byggs ut.
Kontorshotellet Atmosfär byggs ut. Bild: L2 Fastigheter

Kontorshotellet Atmosfär i Mölndal bygger ut

Bygg/Arkitektur L2 Fastigheter utökar verksamheten i kontorshotellet Atmosfär i Mölndal från 600 till 1 000 kvadratmeter.
Publicerad den 4 Februari 2020
Mikaela Widell. Bild: L2 Fastigheter
Mikaela Widell.

Redan vid färdigställandet är mer än hälften av de nya kontorsrummen uthyrda och L2 Fastigheter ser en ökad efterfrågan på sina kompletta kontorslösningar, framförallt bland lite mindre tillväxtföretag.

– Vi märker av ett ökande intresse för enkla, moderna och kostnadseffektiva kontorslokaler, där hyresgästerna inte sitter fast i långa hyresavtal, säger Mikaela Widell, uthyrningsansvarig på L2 Fastigheter.

De nya kontoren innebär att det idag finns totalt 34 kontorsrum i Atmosfär i olika storlekar, med mellan en och fyra arbetsplatser per rum.
Totalt finns cirka 4 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta i fastigheten, som i huvudsak utgörs av två större butikslokaler i markplan, och ett flertal kontorslokaler i den övriga delen av fastigheten. Med den nya utbyggnaden av Atmosfär växer kontorshotellet från 600 kvadratmeter till cirka 1 000 kvadratmeter.

– Förutom en attraktiv och flexibel kontorslösning erbjuder vi våra hyresgäster i Atmosfär tillgång till konferensutrymmen, kök, lounge och olika gemensamhetsutrymmen. Dessutom finns parkeringsplatser i direkt anslutning till byggnaden varav tio stycken är utrustade med laddstolpar för elfordon.

L2 Fastigheter ser möjligheter att utveckla Atmosfär ytterligare och även tillföra flera arbetsplatser till kontorshotellet.
– Vi har definitivt möjlighet att växa och det tror jag också att vi kommer att göra i takt med att allt fler företag upptäcker fördelarna med Atmosfär, men också genom att vara lyhörda för våra hyresgästers önskemål och behov. Vi ser just nu över möjligheterna med en bemannad reception och ett gym, men vi kan även tänka oss att skapa lokaler för produktexponeringar och små mässor om det behovet finns. För oss är det viktigt att ligga i framkant av utvecklingen och eftersom vi själva äger fastigheten har vi bättre förutsättningar än andra kontorshotell att pröva nya förslag och idéer, avslutar Mikaela Widell.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige