Image

Kontor blir bostäder på Södermalm

TRANSAKTIONER Ett tidigare kontorshus på Ragvaldsgatan kommer att byggas om till bostäder. Stockholms stad säljer det tomma kontoret till Totila i Skandinavien AB som kommer ansvara för ombyggnaden. Köpeskillingen är 35,6 miljoner kronor och omfattar 1 200 kvadratmeter.
Publicerad den 20 April 2010

- Detta är en del i Stockholms stads arbete med att bygga om centrala kontor till bostäder. Fastigheten byggdes en gång som lägenheter och får nu tillbaka sin ursprungliga användning. Varje ny bostad i Stockholm är mycket välkommen, säger stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M).

Newsec har varit fastighetskontorets rådgivare i affären. Försäljningen förutsätter ett beslut i fastighetsnämnden.

- Vi upplever ett ökat intresse för fastigheter med konverteringsmöjligheter till bostäder. Vi är mycket stolta över det förtroende som staden visat oss som rådgivare och att vi kunnat bidra till en bra affär, säger Jan Wejdmark, Head of Newsec Transactions.

- Jag ser mycket positivt på ombyggnader av kontor till bostäder i centrala lägen. Genom att föregå med gott exempel uppmuntrar staden andra att också komplettera kontorslokaler med bostäder. Ett exempel på detta är Cityinitiativet mellan staden och fastighetsägarna i City, säger Stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M).

Cityinitiativet är ett samarbetsprojekt som syftar till fler bostäder i City och därmed mer liv under dygnets alla timmar.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige