Image

Känd Djurgårdsvilla säljs på auktion

Stockholm Anrika Weylandtska villan på Djurgården i Stockholm ska säljas på offentlig auktion. Detta efter meningsskiljaktligheter inom ägarfamiljen.
Publicerad den 12 Oktober 2016
Weylandska villan. Bild: Objektsbeskrivning/Lindskog Malmström
Weylandska villan.

Den slottsliknande "Weylandtska villan" – en av de mer framträdande byggnaderna på Djurgården i Stockholm – har tillhört familjen Weylandt ända sedan huset uppfördes 1833 av stadsmäklare Reinhold Henrik Weylandt.

I våras tog två av de åtta ägarna kontakt med advokat för att i Stockholms tingsrätt yrka för en försäljning av villan på offentlig auktion, skriver Expressen.

Motparten är sex släktingar. De är inte emot själva försäljningen, däremot anser de att den ska ske i skymundan utan någon som helst marknadsföring.

– Det är två grupper ägare och de kommer inte överens, så ligger det till. Det är det som har tvingat fram den här offentliga auktionen, säger en person i familjens närhet till Expressen.

Auktionen äger rum den 9 november i Lindskog Malmström Advokatbyrås lokaler på Norrmalmstorg 14.

Bostadshuset är beläget på mark arrenderad av Kungliga Djurgårdens Förvaltning, med adress Djurgårdsvägen 150 i Stockholm.

Ett lägsta pris för försäljningen har av tingsrätten fastställts till 105 miljoner kronor.

Huvudbyggnadens tre plan har idag en total boyta om cirka 1 084 kvadratmeter, fördelat på fem bostadslägenheter. En tillhörande byggnad utgörs av en bostadslägenhet om 93 kvadratmeter, tre garage samt förråd. Två av bostadslägenheterna är upplåtna med hyresrätt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige