Image
Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB.
Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB. Bild: K2A.

K2A startar tredje etappen i Kungsbäck, Gävle

Bygg/Arkitektur Under juni 2020 påbörjas bygget av den tredje och sista etappen i Kungsbäck i nära anslutning till Gävle Högskola. Projektet har varit inkluderat i K2A:s projektportfölj sedan mars 2017. Den tredje etappen i Kungsbäck avser 126 studentbostäder med en total yta på cirka 2 800 kvadratmeter. Projektet bedöms vara färdigställt under det första kvartalet 2022.
Publicerad den 23 Juni 2020

I mars 2017 vann K2A en kommunal markanvisningstävling i Gävle avseende student- och hyresbostäder samt en gruppbostad och en livsmedelsbutik. Första etappen avseende 133 studentbostäder samt ett LSS-boende med 6 bostäder påbörjades under det fjärde kvartalet 2018 med planerat färdigställande under det tredje kvartalet 2020. Den andra etappen avseende 107 hyresbostäder påbörjades under det tredje kvartalet 2019 med planerat färdigställande under det första kvartalet 2021. Nu startar den tredje och sista etappen som avser två byggnader med 126 studentbostäder. Grännäs Trähus, K2A:s dotterbolag, kommer att ansvara för husentreprenaden i likhet med tidigare etapper.

Bostäderna kommer att uppföras i två kvarter med varierad, småskalig och levande bebyggelse. Det blir bilfria, gröna innergårdar med växthus, lekplats och utegym, lättillgängliga cykelparkeringar, tillgång till bilpool och ett antal parkeringsplatser. Förutom bostäder kommer det att finnas ett entrétorg med matbutik.

– De nya studentbostäderna i Gävle kommer, liksom våra andra nyproducerade lägenheter, att uppföras med trästomme och miljöcertifieras med Svanen. Bostäderna bedöms klassificeras som mörkgrön enligt Ciceros metod. Lägenheterna kommer att ha yteffektiva och väl genomtänkta planlösningar och vara välutrustade med hög standard, kommenterar Johan Knaust, vd på K2A.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige