Image
K2A köper hela Gotlandshems bestånd av studentbostäder.
K2A köper hela Gotlandshems bestånd av studentbostäder. Bild: Gotlandshem

K2A köper Gotlandshems studentbostäder

Transaktioner K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB köper hela GotlandsHems bestånd av studentbostäder, totalt 204 bostäder. Affären baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 130 miljoner kronor för fastigheterna Järnvägen 6, Järnvägen 7 och Rekylen 1. Tillträde sker 1 september 2022 och finansieras genom banklån samt eget kapital.
Publicerad den 18 Juli 2022

– Det finns ett stort behov av studentlägenheter i Visby, där högskolan växer år för år. K2A planerar att bygga 300 studentlägenheter i Visby de kommande åren och förvärvet av de befintliga bostäderna ger oss möjlighet att skapa en mer effektiv förvaltningsvolym med bättre service till studenterna, säger K2A:s vd Johan Knaust.

K2A:s första studentlägenheter på Gotland uppförs med tillfälligt bygglov och beräknas stå färdiga för inflyttning i slutet av augusti 2022.

De studenter som har en köplats i Gotlandshems bostadskö erbjuds att föra över sina ködagar till K2A:s kö, med fördelen att dessa ködagar kan användas i hela landet. K2A har studentlägenheter på de flesta större studieorter, från Lund i söder till Kiruna i norr.
– Vi ser att det här innebär fördelar för alla parter. Studenterna hamnar i en nationell kö som gör det möjligt för studenter att flytta inom landet om de byter lärosäte under studieperioden. Försäljningen frigör kapital som gör att Gotlandshem kan återinvestera i underhåll och utveckling av befintliga bostäder eller nyttja för nyproduktion av fler bostäder på Gotland, säger Joakim Martell, vd för Gotlandshem.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige