Image
K-fastigheter köper byggrätt för 110 lägenheter i Ale.
K-fastigheter köper byggrätt för 110 lägenheter i Ale. Bild: Istock

K-Fastigheter köper byggrätt av Sernekekoncernen

Transaktioner K-Fast Holding har förvärvat en byggrätt för cirka 110 hyresrätter i Ale kommun. Förvärvet sker från ett bolag inom Sernekekoncernen och gäller samtliga aktier i det bolag som äger fastigheten Ale Utby 3:113 i centrala Älvängen. Lagakraftvunnen detaljplan finns.
Publicerad den 3 April 2023

På den förvärvade fastigheten avser K-Fastigheter uppföra cirka 110 hyresrätter i K-Fastigheters egenutvecklade koncepthus Lamellhus och Punkthus. Beräknat årligt hyresvärde uppgår till cirka 16 miljoner kronor.

Tillträde har ägt rum och byggstart beror på när bygglov erhålls vilket preliminärt förväntas ske under 2023. Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 12 miljoner kronor.
– Fastigheten vi förvärvar har ett utmärkt läge i Älvängen nära allmänna kommunikationer och offentlig service som barnomsorg, skola samt vårdcentral såväl som matbutiker. Vi ser stor potential i kommunen med sitt fina geografiska läge och ser fram emot att få bygga nya attraktiva hyresrätter och därmed bidra till kommunens utveckling, säger Magnus Persson, affärsutvecklingschef på K-Fastigheter.

Cushman & Wakefield agerade rådgivare till säljaren.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige