Image
Jonas Bjuggren.
Jonas Bjuggren.

Jonas Bjuggren blir fastighetsdirektör på Folksamgruppen

Karriär Jonas Bjuggren har utsetts till Folksamgruppens nya fastighetsdirektör. Han har sin bakgrund till stor del på Vasakronan och som förvaltningsdirektör på Akademiska Hus. Det senaste året har han arbetat med ett konsultuppdrag som fastighetsdirektör på RISE. Jonas Bjuggren tillträder sin tjänst den 15 januari 2024.
Publicerad den 13 November 2023

– Jag ser att Jonas med sina erfarenheter och sin person kommer kunna leda och utveckla ett redan mycket starkt team till fortsatt goda resultat framåt. Fastighetsbranschen står just nu inför utmaningar vad gäller kostnadsökningar för driften, högre ränteläge och en svagare konjunktur. Samtidigt ser vi goda möjligheter till bra förvärv då vi långsiktigt ser att fastigheter har en naturlig roll i en väl balanserad portfölj. Vår finansiella styrka och de löpande inflödena till Folksamgruppens produkter ger oss bra förutsättningar att kunna agera långsiktigt även i mer utmanande tider, säger Marcus Blomberg, investeringschef, Folksamgruppen.

– Det känns otroligt inspirerande att ansluta till Folksam och inte minst att få bidra till Folksams grundidé om att skapa trygghet i en hållbar värld. Fastighetsbranschen står inför stora utmaningar givet konjunkturläget men jag ser också möjligheter framåt. Givet det arbete som gjorts av fastighetsteamet på Folksam under flera år så har vi en stark utgångspunkt för att utveckla verksamheten och portföljen vidare både vad gäller nyförvärv och utveckling av befintligt bestånd. Jag ser fram emot att komma igång och att tillsammans vidareutveckla Folksams fastighetsverksamhet, säger Jonas Bjuggren i en kommentar.

Folksamgruppen är en av Sveriges största investerare och förvaltar över 550 miljarder kronor. Kundernas pengar ska ge god avkastning samtidigt som de bidrar i omställningen till ett mer hållbart samhälle. Fastigheter är ett viktigt tillgångsslag och de direktägda fastigheterna utgör cirka elva procent av Folksamgruppens förvaltade kapital.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hållbarhetschefen: "Vi kan inte lagstifta engagemang"

Bolag Det är frivilligheten som gör platssamverkan lyckad. Det menar Mia Häggström, hållbarhetschef på Fabege. Just nu pågår en statlig utredning för en lagstiftning som undersöker frågan om att göra platssamverkan obligatoriskt för att öka tryggheten i den byggda miljön och arbeta brottsförebyggande. – Risken är att det blir ineffektivt och dyrt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige