Image

John Deere etablerar sig i Arlandastad

BYGG Logistic Contractor och Svensk Fastighetsfond bygger en stor logistikanläggning i Arlandastad. Anläggningen blir John Deeres nya nav för distribution av reservdelar.
Publicerad den 27 April 2010

Anläggningen får en yta på 18 600 kvadratmeter och en fri takhöjd på elva meter. Ytan omfattar även ett nytt kontor för Swedish Retail inom John Deere, som numera är huvudkontor för försäljning av skogsmaskiner och utrustningar i Skandinavien. Det finns möjligheter att utöka logistikytan i framtiden i takt med att verksamheten expanderar.

- Byggnaden blir både kostnadseffektiv och säker. Den kommer att uppfylla det internationella försäkringsbolaget FM Globals högt ställda krav på bland annat brandsäkerhet. Byggstart sker i slutet av maj 2010 och John Deere kommer att ta anläggningen i bruk i juni 2011. Detta är den tredje anläggningen vi bygger i Arlandastad, som är ett mycket attraktivt logistikläge med bra infrastruktur i den växande Stockholmsregionen, säger Ulf Nordström, vd för Logistic Contractor.

Svensk Fastighetsfond AB kommer att äga byggnaden när den är färdigställd och hyra ut den till John Deere.

- Vi går in i nyetableringar som en långsiktig och konkurrenskraftig aktör tillsammans med Logistic Contractor. Arlandastad är ett intressant etableringsläge och med den nya anläggningen för John Deere fortsätter vi vår satsning inom lager- och logistiksegmentet, säger Johan Eriksson, partner på Svensk Fastighetsfond AB.

Colliers International har varit rådgivare åt John Deere i den här affären.

- Vi har kombinerat den mest kostnadseffektiva produktionen med den lägsta avkastningen från investerare. John Deere har därmed fått den mest fördelaktiga hyresnivån, säger Christer Holmqvist, chef för logistik och industri på Colliers International AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige