Image

JM:s skyskrapa blir lägre än planerat

Bygg/Arkitektur Nio våningar kapas på JM:s planerade 38-våningsskrapa vid Liljeholmsbron.
Publicerad den 15 Maj 2017

– Att skugga badet under några av de få timmar det överhuvudtaget går att bada är förstås ingen höjdare, konstaterar stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S), till Stockholm Direkt.

Han tillägger dock att den nya lösningen för området är ”både snyggare och bättre”.

Det var dock inte enbart hänsyn till Tantobadet som resulterade i kapningen av den högsta av de sju planerade bostadshusen. Den avgörande anledningen var Länsstyrelsens yttrande med invändningen att byggnaden riskerade att störa flygtrafikens radarsignal. Dessutom fanns en vindproblematik i markmiljön, skriver Stockholm Direkt.

Med de nya planerna blir antalet bostäder färre:

– I den första skissen var det som mest 1000 bostäder och nu är det 600-700. Så det är färre bostäder, absolut, men å andra sidan är detta genomförbart, säger Mogert.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Övervägande röd september – SBB återhämtade sig starkt

Lista Merparten av fastighetsbolagen fortsatte att backa på börsen under september månad, men pressade SBB gjorde en stark vändning på slutet och var ett av bolagen som ökade mest under månaden. Här presenterar Fastighetssverige en lista över bolagens prestation under årets nionde månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige