Image

Jefast köper 370 lägenheter i Åstorp

Transaktioner Jefast köper ett bostadsbestånd i Åstorp av Bave Group Öresund och Marobo Invest. Fastighetsvärdet uppgår till 230 miljoner kronor.
Publicerad den 15 April 2016
Annons
Image

Portföljen omfattar cirka 27 000 kvadratmeter och utgörs av fem fastigheter i Åstorp. De uthyrningsbara areorna utgörs av 95 procent bostäder (371 lägenheter) och med en uthyrningsgrad på 99 procent.

- Genom förvärvet förstärker vi vårt fokus på att Jefastkoncernen som helhet skall
innehålla två tredjedelar bostäder och med en bedömd direktavkastning på sex procent ser vi mycket goda förutsättningar i denna affär, säger Martin Persson, vd för Jefast.

- Dessutom är det ett bra bostadsbestånd och dess läge med pendlingsavstånd till Helsingborg anser vi vara mycket positivt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Swedbank: Så kan hyreshöjningarna påverka inflationen

Ekonomi/Finansiering I fredags förra veckan var sista dagen för hyresvärdarna att skicka in framställan om hyresjusteringar inför 2023 års hyresförhandlingar. Fastighetsägarna Stockholm gick under september ut med en uppmaning om att fastighetsägare skulle efterfråga en hyreshöjning på 9,5 procent. Fastighetssverige har kollat närmare på hur det skulle påverka inflationen om Fastighetsägarna fick sin vilja igenom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige