Image

Jätteuthyrning för Prologis på Hisingen

Uthyrning Nu har de första ytorna hyrts ut i Prologis Logistikpark på Hisingen. Det handlar om en uthyrning på 23 500 kvadratmeter till en hyresgäst.
Publicerad den 28 September 2016
Annons
Image

För uthyrningsarbetet står JLL som i februari 2015 fick uppdraget att hyra ut de totalt 37 000 kvadratmetrarna logistiklokaler som Prologis bygger på spekulation.

Lokalerna står klara under första kvartalet 2017 men redan nu har första hyresavtalet tecknats med Logent som alltså flyttar in på 23 500 kvadratmeter. Logent är en av de största aktörerna av helhetslösningar inom lager, logistik och distribution.

- Vi fick chansen av Prologis att vara delaktiga i utvecklingen av den stora logistikparken på Hisingen och det känns extra roligt att vi sex månader innan färdigställande hyrt ut till en så stor aktör som Logent, säger Fredrik Jagersjö ansvarig för projektet på JLL

- Vi är mycket nöjda över JLLs insatser i arbetet som ledde fram till att Logent har valt Prologis som hyresvärd för deras expansion i Göteborgsområdet och vi är fortsatt övertygade om att vi har rätt produkt, vilket ger oss tillförsikt att gå vidare med fas två i projektet, säger Bram Verhoeven, regiondirektör för Benelux och Norden hos Prologis.

Relaterade artiklar

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Massot laddad inför Karlastadens utveckling: "En ny mittpunkt"

Bolag Daniel Massot är personen som ska leda utvecklingen av den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med rollen, vad han ser fram emot med projektet och hur man ska tackla byggutmaningar så som ökande priser och störningar i leveranskedjor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige