Image

Järngrinden och Mjöbäcks får markanvisning i Bjärred

Bygg/Arkitektur 2016 bjöd Lomma kommun in till en markanvisningstävling för en omdaning av Bjärreds centrum. Tävlingen är nu avgjord och markanvisningen går till Järngrinden och Mjöbäcks Entreprenad som lämnat in ett gemensamt förslag, ritat av Krook & Tjäder.
Publicerad den 17 Mars 2017
Bjärred Centrum. Bild: Krook & Tjäder
Bjärred Centrum.

Förslaget omfattar ett halvcirkelformat hus runt torget kompletterat med radhus på andra sidan gatan. Totalt planeras för 60 lägenheter samt lokaler för café, restaurang och butiker. Området får en grön profil med bland annat sedumtak och solceller.

– Detta blir Mjöbäcks Entreprenads och Järngrindens första gemensamma projekt i Skåne och vi ser fram emot att få vara en del av Lomma kommuns planer för Bjärred. Kommunens mål är att förstärka centrumkänslan och skapa en attraktiv mötesplats i Bjärred. De tankarna har vi konkretiserat i vårt förslag, säger Markus Furby, projekt- och utvecklingschef på Järngrinden.

– Med både lägenheter och radhus möter vi det behov som finns av olika typer av bostäder, och det blir naturlig blandning av yngre, äldre och barnfamiljer som flyttar in. På så sätt bidrar bebyggelsen till ett levande centrum och den sociala hållbarhet som Lomma kommun eftersträvar, berättar Mattias Bengtsson, projektansvarig på Mjöbäcks Entreprenad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Vår kunskap sträcker sig genom hela kedjan i byggprocessen. Vi kan stadsbyggnad, arkitektur, landskap och inredning till produktdesign. Det skapar helhetssyn, verkshöjd och trygghet i genomförandet. Framför allt möjliggör vårt arbetssätt korta ledtider. Vår kompetens innefattar kreativ gestaltning med tydlig koppling till hållbarhet och beständigt byggande och en fastighetsekonomisk insikt och förståelse. Vi börjar med detaljplanen och fullbordar uppdraget med att rita byg...

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige