Image
Linda Schuur.
Linda Schuur. Bild: Intea

Intea rekryterar hållbarhetschef

Karriär Linda Schuur har blivit utsedd till hållbarhetschef för Intea och kommer att tillträda tjänsten den 1 oktober.
Publicerad den 17 September 2021

I den nyinrättade rollen kommer Linda Schuur att leda utvecklingen av företagets strategi för att minska klimatavtrycket både under byggnation och i förvaltning. Hon får också ansvar för att koordinera Inteas arkitektur och arbetet med att skapa hållbara stadsrum samt kommer vara en del av bolagets ledningsgrupp.

– Vi har en hög ambitionsnivå och redan idag miljöcertifierar Intea alla nya byggnader. Vi har för avsikt att växla upp vårt arbete genom att få in än mer miljötänk tidigt i våra processer och jobba fokuserat med våra innovationer, säger Henrik Lindekrantz, vd och grundare av Intea.

Linda Schuur har en bred erfarenhet från fastighets- och byggbranschen både i Sverige och internationellt i roller såsom arkitekt, affärsutvecklare och hållbarhetsansvarig. Hon har en masterexamen i arkitektur från Chalmers Tekniska högskola. Linda har tidigare varit verksam som konsult och hållbarhetsstrateg på Sure Studio. Dessförinnan hade hon en roll som hållbarhetsansvarig affärsutvecklare på Serneke.

– Jag vill förstärka Inteas positiva kraft till att bidra till ett bättre samhälle. Vid nybyggnation är det viktigt att ta ett helhetsgrepp om både sociala frågor såväl som minskat klimatavtryck och ökat återbruk för att skapa attraktiva byggnader och stadsdelar. Inteas driv och vilja att bidra både med kultur, konst och arkitektur och dessutom jobba med miljöfrågor finner jag otroligt inspirerande, säger Linda Schuur.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"För Sveriges ekonomi och för sysselsättningsgraden är detta en katastrof"

Bolag K-Fastigheter meddelade i förra veckan att dotterbolaget K-Prefab tecknat avtal med leverantörer av cement för koncernens beräknade totala produktionsvolym under 2022. Vd:n och grundaren Jacob Karlsson berättar hur man lyckats med det, hur man klarar sina mål om klimatpositiva prefabstommar med importerad cement och hur han tycker att man bör agera för att undvika den cementkris som riskerar att vara i antågande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY