Image
Karlsro 1 i Solna.
Karlsro 1 i Solna. Bild: Profi Fastigheter

Intea köper av Profi i Solna

Transaktioner Intea Fastigheter köper fastigheten Karlsro 1 i Solna kommun av Profi Fastigheter. Fastigheten omfattar drygt 12 800 kvadratmeter uthyrningsbar yta.
Publicerad den 29 Juni 2017

Karlsro 1 är fullt uthyrd till två hyresgäster varav den ena har bedrivit sin verksamhet i lokalerna sedan 2004 och den andra hyresgästen är en statlig myndighet som nyligen har ingått ett tolvårigt hyresavtal för totalrenoverade och specialanpassade ytor i en större del av byggnaden.

– Detta är en fastighet som med sitt läge och med sina väletablerade hyresgäster passar mycket bra in i vårt befintliga bestånd. Profi har lagt ner mycket tid och engagemang i sitt arbete med utvecklingen av fastigheten och vi tar över ett kvalitetsobjekt som vi ser fram emot att fortsätta att arbeta med, säger Henrik Lindekrantz på Intea.

– Vi har under vårt drygt sjuåriga ägande arbetat aktivt med förvaltning och utveckling av Karlsro 1. När nu fastigheten är färdigutvecklad och fullt uthyrd känns det väldigt bra att lämna över det fortsatta ägandet till Intea, som är specialiserade på förvaltning av samhällsfastigheter, säger Thomas Sipos, vd för Profi Fastigheter.

Tillträde sker den 7 juli 2017. Parterna har valt att inte offentliggöra köpeskillingen.

Cushman & Wakefield var rådgivare till säljaren Profi.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY