Image
Gamla Karolinska
Gamla Karolinska Bild: Karolinska

Ingen försäljning av Gamla Karolinska innan valet

Transaktioner Niams jätteaffär om förvärvet av Gamla Karolinska var villkorad till sista juni. Nu meddelar Alliansen i Stockholms läns landsting att affären inte kommer att genomföras innan höstens val.
Publicerad den 12 April 2018

Niams köp av Gamla Karolinska i Stockholm för 2,3 miljarder kronor har presenterats som den största transaktions i Sverige under 2018. Men efter att först ha villkorats till sista juni kommer nu nya besked.

På en pressträff meddelade Alliansen i Stockholms läns landsting att försäljningen av Gamla Karolinska inte kommer att genomföras innan valet i höst.

– Vi har lyssnat på den oro som personalen har fört fram när det gäller försäljningen av Gamla Karolinska, därför omprövar vi det beslutet. Det kommer inte att ske en försäljning av Gamla Karolinska innan valet som planerades först, säger Ella Bohlin (kd), barn- och äldrelandstingsråd i Stockholms län.

– Det är viktigt att vi visar att vi inte är tondöva. Det finns oro bland personalen och då är vi beredda att göra förändringar. Så det blir så att försäljningen inte sker nu.

Beslutet att skjuta på försäljningen innebär dock inte att planerna på att sälja Gamla Karolinska ändras.

– Det innebär inte att vi har omvärderat behovet och kommer att behålla Gamla Karolinska för tid och evighet utan det innebär att tidpunkten för en försäljning flyttas framåt, säger Ella Bohlin.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och har sedan dess förvaltat fastigheter omfattande mer än 11 miljoner och realiserat fastigheter för över €7 miljoner. Niam har fler än 70 anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxembourg.

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY