Image

Incoord designar framtidens hus åt Stockholmshem

Energi/miljö Miljöriktigt byggande och energi var i fokus när installationskonsulten Incoord tillsammans med bostadsbolaget Stockholmshem och arkitektfirman Dinelljohansson stod som segrare i en prestigefylld markanvisningstävling i Norra Djurgårdsstaden.
Publicerad den 31 Oktober 2014
Brofästet. Bild: Dinelljohansson
Brofästet.

I den kommande etappen Brofästet i Norra Djurgårdsstaden ska två hus med 43 hyresrätter bli så kallade plusenergihus. Dessa ska, sett till ett helt år, generera mer energi än vad de gör av med. Den energi som genereras i huset ska utgöras av närproducerad energi från förnybara energikällor, exempelvis solenergi.

I konkurrens med 16 andra anbud segrade Incoords tävlingsförslag med högsta sammanlagda poäng där bedömningsgrunderna bestod av tre delar; energi & miljö, arkitektur samt LCA (Life Cycle Analysis). Utvärderingen utfördes av en utvald grupp som besitter specialistkunskaper för de olika delarna, bland annat medverkade representanter från stadsbyggnads- och exploateringskontoret.

Med tekniska lösningar som till exempel solcellssystem, högeffektiva ventilationsvärmeväxlare, värmeåtervinning av spillvattnet samt smarta styrsystem för fastighetsautomation erhålls en byggnad där de tekniska systemen kombineras med spännande arkitektoniska lösningar. Incoord har stått för det energistrategiska tänkandet, som tillsammans med Stockholmshems långsiktiga fokus på energieffektivitet och hållbara lösningar samt Dinelljohanssons förmåga att implementera de tekniska lösningarna i arkitekturen, givit projektet de bästa möjliga förutsättningarna för ett lyckat helhetsresultat.

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Möjligheter till en miljon bostäder i goda lägen

Bygg/Arkitektur 100 år av byggande för bilen – det är vad stadsforskaren och doktorn i stadsplanering, Alexander Ståhle, menar att vad vi gjort. Men vad människor eftersöker i sin bostad är inte parkeringar och stora vägar. "Med 90 procents säkerhet kan vi säga vad en fastighet är värd utifrån hur den ligger i förhållande till grönska och natur", säger Alexander Ståhle.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige