Image
Ikea öppnar mindre butiker - först ut är Norrköping.
Ikea öppnar mindre butiker - först ut är Norrköping. Bild: Ikea

Ikea öppnar mindre butiker – Norrköping först ut

Uthyrning Med start i höst börjar Ikea testa en ny typ av mindre butiksformat för att komma närmare människor i ett tiotal svenska städer. Syftet är att nå fler kunder och göra det lättare att få hjälp med att planera, inreda och beställa produkter ur sortimentet. Först på tur är Norrköping.
Publicerad den 22 Juni 2021

Ikea testar nu en ny typ av mindre butiksformat för att komma närmare människor i ett tiotal svenska städer utan Ikea-varuhus. I butikerna får kunderna möta heminredningsexperter för personlig service.

I de mindre butiksformaten kommer kunderna möta heminredningsexperter och få personlig service för att planera sina hem eller beställa produkter ur Ikeas sortiment. Alla produkter levereras sedan dit kunden föredrar, men inga produkter går att ta med sig hem direkt.

Butikerna kommer att ligga i populära köpcentra och shoppingkvarter. Ambitionen är att öppna i ett tiotal svenska städer redan under 2021. Det nya butiksformatet är under utveckling, vilket innebär att de nya enheterna till en början är temporära. Beroende på hur lösningen tas emot av kunderna lokalt utvärderas både val av butiksformat och plats innan Ikea tar beslut om en mer långsiktig etablering.

Först ut att testa det nya formatet är Norrköping, där Ikea kommer att öppna i Ingelsta Shoppinggalleria i september. Enheten kommer att drivas av Ikea Linköping.

– Vi är så glada över att komma närmare våra kunder i Norrköping och hoppas att de är lika nyfikna som vi på att utforska ett nytt sätt att mötas på. Vi ser fram emot att dela med oss av vår kunskap om livet hemma på en ny plats och göra det lättare för fler att ta del av vår heminredning. Samtidigt vill vi i detta innovationsprojekt lyssna på och lära oss av våra kunder så att vi kan fortsätta utveckla våra butiksformat tillsammans, säger Maria Ängsberg, varuhuschef på Ikea Linköping.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige