Image
Ikano köper utvecklingsfastighet i Partille.
Ikano köper utvecklingsfastighet i Partille. Bild: Ikano Bostad

Ikano köper i Partille

Transaktioner I Furulunds centrum har Ikano Bostad förvärvat en fastighet med möjlighet att bygga cirka 100 kvadratsmarta bostäder. Det är Ikano Bostads första förvärv i Partille kommun.
Publicerad den 22 Oktober 2020

– Vi är glada över att få vara med och bidra till utvecklingen av Furulunds centrum. Idag är utbudet av smålägenheter inte så stort i Partille. Med vårt kvadratsmarta tänk kommer vi att komplettera bostadsutbudet i kommunen på ett bra sätt, säger Maria Hagman, bostadsutvecklingschef syd/väst på Ikano Bostad.

Fastigheten ingår i den nya detaljplanen för Furulunds centrum som startar under hösten. Målet är att utveckla Furulunds centrum till ett mer attraktivt centrumområde. I området kommer det att byggas bostäder och lokaler och Landvettervägen kommer att utformas för att få ett mer stadsliknande innehåll. Den befintliga kollektivtrafiken kommer även att kompletteras med direktbuss till centrala Göteborg. Här kommer Ikano Bostad att bygga cirka 100 kvadratsmarta bostäder på fastigheten med start under 2023.
– Ikano Bostad har varit verksamma i Göteborgsområdet sedan 2015 och med det här förvärvet etablerar vi oss nu också i Partille. Det tycker jag är väldigt roligt, säger Maria Hagman.

Ikano Bostad förvärvar fastigheten av Interkakel och tillträde planeras till i början av 2022. I dag har Ikano Bostad projekt i regionen i bland annat Kungälv, Södra Forsåker i Mölndal och området Humlestaden i Högsbo.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige