Image

ICT säljer ännu mer i Örebro

TRANSAKTIONER ICT Fastigheter säljer ytterligare tre av de nio fastigheter i Örebro som företaget köpte i vintras. Samtidigt köper bolaget ett bestånd i Fjugesta.
Publicerad den 10 Juni 2008

I vintras köpte ICT Fastigheter nio Örebrofastigheter för 165 miljoner kronor.
Nu har man bara två fastigheter i Brickebacken kvar.
- De ska vi behålla. Det är idealiska fastigheter att förvalta. Vårt mål är att vi ska ha mellan 9 och 13 procents direktavkastning på våra fastigheter och de har vi i dem, säger Matti Lilljegren, vd för ICT Fastigheter.

ICT har tidigare sålt fyra av de nio fastigheterna med vinst. Nu säljer man ytterligare tre av dem, den här gången till ett nollresultat. Försäljningen, som görs som ett transportköp, sker till ett pris på cirka 24,4 miljoner kronor inklusive lagfart. Avträdet sker den 1 juli 2008.

ICT köper ett 1 888 kvadratmeter stort bestånd i Fjugesta i Lekebergs kommun. Huvuddelen utgörs av bostäder och en mindre del av kommersiella lokaler. Fastigheterna är i gott skick och fullt uthyrda. Köpeskillingen, som kommer att betalas kontant, uppgår till elva miljoner kronor. Direktavkastningen är cirka 8 procent och tillträdesdatum den 1 augusti 2008.

- De fastigheter vi i dag köper ger en betydligt högre direktavkastning än de vi säljer. Affärerna ökar också vår likviditet.

- Vi diskuterar nu återigen förvärv som delvis betalas med egna aktier. Vi har förhoppningar att inom kort kunna genomföra åtminstone ett sådant köp.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige