Image

Hyresbostäder i Växjö säljer för cirka 425 miljoner

Transaktioner Hyresbostäder i Växjö har sålt 668 lägenheter för cirka 425 miljoner kronor. Köpare är Södra Fisken Fastighets AB, ett bolag ägt av Möller & Partners och Ica-handlarnas Förbund.
Publicerad den 3 Maj 2012
Anna Kullendorff. Bild: Newsec. Bild: Newsec
Anna Kullendorff. Bild: Newsec.

Fastigheterna det rör sig om är Mjärden 1 och Hov Dalbogård 3 och 4. Det aktuella fastighetsbeståndet har 668 lägenheter, om cirka 44 000 kvadratmeter och ligger beläget i centrala Växjö.

- Vi är extra glada över att få sälja till en ny långsiktig fastighetsägare som nu satsar på och etablerar i Växjö Kommun. Vi känner oss mycket nöjda med affären och köparen, säger Kenneth Faaborg, vd för Hyresbostäder i Växjö AB.

Newsec har varit rådgivare åt Hyresbostäder i Växjö i affären.
- Det finns en stor efterfrågan på bostadsfastigheter och ett starkt intresse för tillväxtorter som Växjö. Det har varit en stimulerande transaktionsprocess och vi uppskattar det förtroende som Hyresbostäder i Växjö och Växjö Kommunföretag visat oss som rådgivare, säger Newsecs projektledare Anna Kullendorff.

Södra Fisken Fastighets AB, Möller & Partners och ICA-handlarnas Förbunds bolaghar efter förvärvet cirka 2 000 lägenheter under förvaltning.

- Vi är väldigt glada över att få förtroendet till att förvärva ett bra bostadsbestånd i en regionalt stark tillväxtort som Växjö. Vår ambition är att vara en långsiktigt aktiv och lokalt närvarande fastighetsägare. Om möjlighet ges gör vi gärna fler bostadsförvärv i Växjö, säger Henrik Jussi-Pekka, vd för Möller & Partners.

Parterna kommunicerar inte köpeskillingen men Fastighetssverige uppskattar den till mellan 400 och 450 miljoner kronor.

Affären är villkorad av styrelsebeslut i såväl Hyresbostäder i Växjö AB som Växjö Kommunföretag AB. Tillträde sker 1 juni 2012.

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Roger Akelius: "Leiv behövs hos SBB"

Bolag För Fastighetssverige kommenterar Akelius grundare Roger Akelius fredagens stora bomb i fastighetsbranschen – att Ilija Batljan avgår som vd för SBB och ersätts av Akelius CFO Leiv Synnes.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige