Image

Huvudkontor till Solna Port

Uthyrning Nordic PM och Cushman & Wakefield hyr ut 4 000 kvadratmeter till Oracle i Solna Port i Haga Norra.
Publicerad den 18 Mars 2015
Oracle hyr 4 000 kvadratmeter i Solna Port. Bild: Nordic PM
Oracle hyr 4 000 kvadratmeter i Solna Port.

Uthyrningen görs åt fastighetsägaren Commerz Reals. Lokalerna utgörs av kontorsytor omfattande sammanlagt 4 000 kvadratmeter fördelade över två våningsplan, och ny hyresgäst blir Oracle som flyttar in under hösten 2015.

Det nytecknade hyresavtalet innebär att mjukvaruföretaget Oracle därmed väljer att flytta sitt svenska huvudkontor från Kista till fastigheten Solna Port på Råsundavägen vid Haga Norra. Avtalet träder i kraft från och med november 2015 och löper över sju år.

- Vi ser givetvis mycket positivt på att ett stort och välrenommerat företag som Oracle har valt Solna Port för sitt nya huvudkontor, vilket vi ser som ett kvitto på den dragningskraft som vår fastighet besitter. Solna Port har de senaste månaderna genomgått en mycket gynnsam utveckling i och med de genomförda nyuthyrningarna om sammanlagt nära 10 000 kvadratmeter, vilka kommer att bidra till att blåsa nytt liv i huset, säger Timo Lutz på Commerz Real.

- Vi ser fram emot denna omlokalisering av vårt huvudkontor till Solna Port, som ligger mycket strategiskt placerad i ett spännande tillväxtområde med utmärkt infrastruktur för arbets- och affärspendling, säger Chris Berry, vd för Oracle Svenska AB.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills listar frågorna branschen ska hålla koll på 2023

Lista Fastighetsbranschen likt övriga delar av världen står inför en omställning på grund av all osäkerhet som präglat innevarande decenniet. Pandemi, krig och hög inflation har haft en enorm inverkan på branschen och förväntas få ringar på vattnet de kommande åren. Vad innebär detta för fastighetsbranschen på kort sikt? Fastighetssverige tog hjälp av Savills analyschef Maryrose David för att lista vad som kan vara värt att hålla utkik efter under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige