Image

Huvudkontor till Solna Port

Uthyrning Nordic PM och Cushman & Wakefield hyr ut 4 000 kvadratmeter till Oracle i Solna Port i Haga Norra.
Publicerad den 18 Mars 2015
Annons
Image
Oracle hyr 4 000 kvadratmeter i Solna Port. Bild: Nordic PM
Oracle hyr 4 000 kvadratmeter i Solna Port.

Uthyrningen görs åt fastighetsägaren Commerz Reals. Lokalerna utgörs av kontorsytor omfattande sammanlagt 4 000 kvadratmeter fördelade över två våningsplan, och ny hyresgäst blir Oracle som flyttar in under hösten 2015.

Det nytecknade hyresavtalet innebär att mjukvaruföretaget Oracle därmed väljer att flytta sitt svenska huvudkontor från Kista till fastigheten Solna Port på Råsundavägen vid Haga Norra. Avtalet träder i kraft från och med november 2015 och löper över sju år.

- Vi ser givetvis mycket positivt på att ett stort och välrenommerat företag som Oracle har valt Solna Port för sitt nya huvudkontor, vilket vi ser som ett kvitto på den dragningskraft som vår fastighet besitter. Solna Port har de senaste månaderna genomgått en mycket gynnsam utveckling i och med de genomförda nyuthyrningarna om sammanlagt nära 10 000 kvadratmeter, vilka kommer att bidra till att blåsa nytt liv i huset, säger Timo Lutz på Commerz Real.

- Vi ser fram emot denna omlokalisering av vårt huvudkontor till Solna Port, som ligger mycket strategiskt placerad i ett spännande tillväxtområde med utmärkt infrastruktur för arbets- och affärspendling, säger Chris Berry, vd för Oracle Svenska AB.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Nordic PM på Branschguiden

Vi på Nordic PM är fastighetskonsulter med lång erfarenhet och bred kompetens inom fastighetsbranschen. Vårt tjänsteutbud är huvudsakligen uppdelat i fyra affärsområden:

•Fastighetsförvaltning
•Lokaluthyrning
•Fastighetsutveckling
•Fastighetstransaktioner

Vår organisation genomsyras av entreprenörsanda och våra medarbetare tar initiativ, är ambitiösa och drivs av engagemang, fokus och närvaro.

Vi arbetar lite rakare, mycket enklare och framför allt på plats, eftersom vi är övertygade om att vi uppnår bäst resultat genom ett aktivt arbete i fastigheterna...

Läs mer om Nordic PM på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Lågkonjunktur skulle kunna stärka oss"

Bolag Efter en period av stark tillväxt renodlar John Mattson sin fastighetsportfölj för att stärka bolaget ytterligare inför framtiden. För Fastighetssverige berättar vd:n Per Nilsson om hur man parerat de ekonomiska utmaningarna under årets första halva, hur fokus ser ut för resten av året och varför en eventuell lågkonjunktur 2023 faktiskt skulle kunna stärka bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige