Image

HSB Södertörn köper 207 hyresrätter

TRANSAKTIONER HSB Södertörn tredubblar sitt bestånd av hyresrätter genom köpet av 207 hyreslägenheter av Einar Mattsson Fastighets AB. Ena fastigheten är centralt belägen mitt i Huddinge Centrum, den andra fastigheten finns i Visättra, i anslutning till den framtida regionala stadskärnan Flemingsberg. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 130 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Oktober 2009

- Vi har under en lång tid sett oss omkring på marknaden för att hitta lämpliga hyresfastigheter att köpa, berättar Ulf Tapper, vd på HSB Södertörn, så vi är mycket nöjda med affären.
- Dessutom är det strategiskt viktigt för oss att finnas med i de utvecklingsområden som finns i regionen.

Totalt omfattar hyresfastigheterna, som är byggda 1962 samt 1964, 19 000 kvadratmeter. I fastigheterna ingår även ett antal butiks-, kontors- och industrilokaler. Einar Mattsson är känt för att förvalta med kvalitet, något som också varit ett önskemål vad gäller köparen.

- HSB är i våra ögon en lämplig köpare då de har samma höga krav på en kvalitativ förvaltning som vi, säger Stefan Ränk, vd Einar Mattson AB.

Hyresrätter är attraktiva i Stockholmsregionen, bland annat för att de är en möjlighet för unga människor att komma in på bostadsmarknaden.

- Det är ett starkt medlemsvärde att nu kunna erbjuda våra bosparande medlemmar ännu fler hyresrätter att välja mellan, säger Ulf Tapper, men poängterar att det erbjudandet naturligtvis går ut till medlemmarna vartefter lägenheter blir lediga.

Affären träder i kraft vid årsskiftet.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige