Image

HSB Östergötland får kvalitetspris

TÄVLING SIQ, Institutet för Kvalitetsutveckling har utsett HSB Östergötland till mottagare av Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2009. Utmärkelsen går också till Barn- och ungdomsmedicinska kliniken i Jönköpings län.
Publicerad den 1 December 2009

- Det är glädjande att ett bostadsföretag är en av mottagarna av Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2009. Det visar att även företag inom bostadssektorn tack vare systematiskt kvalitetsarbete och kundorientering kan tillhöra de främsta i landet. Jag gratulerar HSB Östergötland som genom en långsiktig satsning på kvalitet har erhållit denna fina utmärkelse, säger kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell (KD).

I sin motivering skriver SIQ att HSB Östergötland kännetecknas av stark kundsamverkan och partnerskap med de viktigaste kunderna. Ett starkt medarbetarengagemang som stöds av engagerat ledarskap bidrar till goda resultat och nöjda kunder. Organisationen har tydliga och medvetet valda angreppssätt inom de flesta relevanta områden både vad gäller genomförande och förebyggande insatser. Ett aktivt förbättringsarbete genomsyrar verksamheten. Utvärdering och förbättring av angreppssätten är föredömligt systematiskt och integrerat. HSB Östergötland är ett gott föredöme för hur uthållig systematisk verksamhetsutveckling ger förbättringarna för kunderna, skapar engagerade och nöjda medarbetare och leder till goda resultat.

- Vi på HSB Riksförbund är glada och mycket stolta över att en HSB-förening fått denna fina utmärkelse. Vi gratulerar styrelsen, ledningen och alla medarbetare som tillsammans bidragit till detta, säger Kenth-Olof Stigh, förbundsordförande på HSB:s Riksförbund.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige