Image

HSB gör första förvärvet på Gotland

Transaktioner HSB Södertörn köper 105 hyreslägenheter på Gotland. Det är HSB:s första förvärv på ön. Fastighetsvärdet ligger på 70 miljoner kronor.
Publicerad den 1 December 2015
HSB Södertörn köper på Gotland. Bild: HSB Södertörn
HSB Södertörn köper på Gotland.

Fastigheterna finns i Visby, Roma, Katthammarsvik och Hemse. Säljare är Bengt Wicksén, AB. HSB Södertörn tar över befintlig drifts- och administrativ personal i samband med köpet.

- Jag är mycket nöjd över att vi har kommit överens om förvärvet av fastigheterna. Nu kan vi äntligen sätta HSB-flaggan på Gotland, säger Ulf Tapper, vd för HSB Södertörn.

- Vår ambition har länge varit att få möjligheten att driva seriös nyproduktion, fastighetsförvaltning och utveckling på Sveriges största ö. Nu är vi där.

HSB har under en längre tid sökt efter lämplig mark på Gotland att bygga bostäder på. Nu är planen att komma igång med nyproduktion av bostäder under 2016.

- Vi har haft flera möten om markanvisningar med Region Gotland som ser positivt på att HSB etablerar sig på ön, berättar Ulf Tapper.

- Vi välkomnar en stark samhällsbyggare till Gotland och ser fram emot ett framtida gott samarbete, säger regionstyrelsens ordförande Björn Jansson.

Advokatfirman Steinmann har biträtt HSB Södertörn.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige